ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ”

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, και ώρα 18:00΄, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Μηχανιώνας, ανοικτή εκδήλωση με θέμα: “Εφηβεία και γονεϊκότητα”.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Κοτρώνη Ευδοξία, Σχολική Ψυχολόγος, κάτοχος MSc στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία. Ακολούθησε συζήτηση και υποβολή ερωτημάτων, από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κοτρώνη Ευδοξία για την ανταπόκρισή της καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσβλέπουμε στην πραγματοποίηση περισσότερων παρόμοιων εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον.

Παραθέτουμε στη συνέχεια, χρήσιμους συνδέσμους και τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για προβλήματα που αφορούν εφήβους:

Ιστοσελίδες:

https://stressteen.stress.gr/  Ιστοσελίδα των εφήβων – Ψυχιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

http://www.18ano.gov.gr/tmima-diatrofikwn-diataraxwn/

https://www.kethea.gr/kethea/therapeftika-programmata/kethea-anadysi/

https://sexualeducation.gr/

Τηλεφωνικές γραμμές στήριξης:

116 111 Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων        δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 2:00μμ-8:30μμ, Σάββατο: 9:30πμ-2:00μμ

Συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. 

1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά          δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Δέχεται καταγγελίες για παιδιά-θύματα κακοποίησης. Παρεμβαίνει επιτόπου αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πληροφορίες και κατευθύνσεις για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική προστασία.

115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί          χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.