ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ)

Το ΓΕΛ Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ τα τελευταία 7 χρόνια έχει υλοποιήσει προγράμματα στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη  χρήση απινιδωτή σε συνεργασία με τον οργανισμό «KIDS SAVE LIVES».Το πρόγραμμα αυτό, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 300 μαθητές και μαθήτριες, έχουν πιστοποιηθεί  στην ΚΑΡΠΑ μετά από σχετική εκπαίδευση124 μαθητές, ενώ 3 εξ αυτών, συνέχισαν την επιμόρφωσή τους και έγιναν εκπαιδευτές. Στο πρόγραμμα της πιστοποίησης  συμμετείχαν και πολίτες  του Δήμου Θερμαϊκού.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών ήταν τέτοια, που τους οδήγησε σε δράσεις συγκέντρωσης χρημάτων με τα οποία αγόρασαν απινιδωτή και τον δώρισαν στο σχολείο.

Την τρέχουσα χρονιά το ΓΕΛ Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ θα υλοποιήσει εκ νέου σε συνεργασία με το «KIDS SAVE LIVES»,πρόγραμμα εκπαίδευσης  στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση απινιδωτή. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί σχετική πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής,  θα υλοποιηθεί στον χώρο του ΓΕΛ Ν.Μηχανιώνας, το Σάββατο 2 Απριλίου .

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την28η Φεβρουαρίου  και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού (όχι αποκλειστικά σε μαθητές).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο  διάρκειας  75 λεπτών , το οποίο είναι υποχρεωτικό , σε μέρα και χρόνο που θα καθοριστεί. Νωρίτερα, θα παραλάβουν σχετικό ενημερωτικό υλικό το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί.

Στη δια ζώσης εκπαίδευση οι συμμετέχοντες θα προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapidtest 24ώρου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν άμεσα την συμμετοχή τους για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος συμπληρώνοντας τα παρακάτω έγγραφα :

1. Δήλωση συμμετοχής και 2. Υπεύθυνη Δήλωση την οποία συμπληρώνει ο κηδεμόνας του εκπαιδευόμενου, στην περίπτωση που αυτός είναι ανήλικος.