ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ  ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Το «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», είναι ο μοναδικός ανθρωπιστικός οργανισμός που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ελλάδα,
με αποκλειστικό στόχο την εθελοντική εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών των Ελληνικών Σχολείων στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
& την διάδοση των απινιδωτών (AEDs) και αποσκοπεί  στην βελτίωση της επιβίωσης θυμάτων μετά από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή.

Πριν 3 χρόνια τους γνωρίσαμε. Ήρθαν στο σχολείο μας για ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών και κατάφεραν να κερδίσουν τα παιδιά μας. Ενέπνευσαν στα παιδιά μας την αξία του εθελοντισμού και την σημασία της βοήθειας στον συνάνθρωπό μας. Έτσι, ξεκίνησε μια συνεργασία που ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κάθε χρόνο εκπαιδεύονται μαθητές μας στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση εξωτερικού φορητού απινιδωτή. Στα 3 αυτά χρόνια, πάνω από 300 μαθητές μας παρακολούθησαν το σχετικό σεμινάριο. Κάθε χρόνο οργανώνουμε πρόγραμμα πιστοποίησης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση εξωτερικού φορητού απινιδωτή και όχι μόνο για τους μαθητές μας. Ανοίξαμε το σχολείο στην τοπική κοινωνία και έτσι μπόρεσαν να πιστοποιηθούν συνολικά 110 μαθητές και απόφοιτοι αλλά και 21 πολίτες (καθηγητές και μη) από την τοπική κοινωνία.

Από τους μαθητές μας πέντε έχουν πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτές και ήδη συμμετέχουν στα προγράμματα εκπαίδευσης του «KIDS SAVE LIVES» ενώ αρκετοί έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια των εκπαιδευτών.

Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, πήρε την απόφαση να δράσει ώστε να προμηθευτεί το σχολείο μας έναν εξωτερικό φορητό απινιδωτή . Έτσι διοργάνωσε ένα χορό, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την αγορά απινιδωτή, ενώ παράλληλα απευθύνθηκε σε πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής μας, ζητώντας την οικονομική συνδρομή τους για το συγκεκριμένο σκοπό.

          Και τα κατάφεραν!

Το 1ο ΓΕΛ Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ,  διαθέτει πλέον έναν εξωτερικό φορητό απινιδωτή και πιστοποιημένους μαθητές στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση εξωτερικού φορητού απινιδωτή, έτοιμους να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

 Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Για ακόμη μια φορά αισθανόμαστε υπερήφανοι που έχουμε τέτοιους μαθητές και τους ευχαριστούμε θερμά!

 31265458_10213240204413401_8552322708690436096_n

O Πρόεδρος του 15μελούς Καμπάτι Θανάσης, παραδίδει τον απινιδωτή στον Διευθυντή του Λυκείου κ. Γεροβασιλείου Χρήστο.